Клуб Veloraptor обявява провеждането на МТБ АКАДЕМИЯ – БЕЗПЛАТНО, за феновете на ВИТОША 100 с начало 1 март 2020 г.

Клуб Veloraptor обявява провеждането на МТБ АКАДЕМИЯ – БЕЗПЛАТНО, за феновете на ВИТОША 100 с начало 1 март 2020 г.
МТБ АКАДЕМИЯ за ВИТОША 100  oт VELORAPTOR BIKE HUB

Клуб Veloraptor обявява провеждането на МТБ АКАДЕМИЯ за феновете на ВИТОША 100 с начало 1 март 2020 г.
Оганизатори и водещи в Академията са победителите в миналогодишното състезание - колоездачите от клуб Veloraptor и в подкрепа на новия им проект VELORAPTOR BIKE HUB !!! Участието в инициативата е БЕЗПЛАТНО!

Клуб Велораптор съвместно с организаторите на „Обиколка на Витоша 100 км“ поемат инициатива за предварителна подготовка на начинаещи и средно напреднали колоездачи, желаещи да преминат успешно и с удоволствие най-популярният маратон по планинско колоездене в България. В месеците на академията (от март до май), колоездачите от клуба ще разкрият своите малки и големи тайни за успех и безаварийно каране от стaрта до финала на състезанието. Академията ще е достъпна за всеки желаещ и то напълно БЕЗПЛАТНО!

Ето къде, кога и как можете да се включите:
Начало: 1 март 2020 /неделя/ 17:00 ч.
Място: базата на клуба - новооткрития VELORAPTOR BIKE HUB 
Адрес: кв. Бояна, ул. Три кладенци No2 и в залата на “HealthyNest” на същия адрес.
Линк към събитието във фейсбук – ТУК.
 
Активностите в МТБ АКАДЕМИЯТА имат за цел да подпомагат развитието на планинските колоездачи, желаещи да развият своите умения и желаещи да подобрят личното си представяне.

Активностите ще са разделени в две направления:
  1. БЕСЕДИ на място, водени от представители на клуба, заели призови места в “Обиколката на Витоша 100 км”. Някои от беседите ще са с гост-водещи.
  2. ОТКРИТИ ТРЕНИРОВКИ на клуб Veloraptor с различна насоченост като: гъвкавост, кондиция, баланс, сила и др.  Подходящи, както за колоездачи, така и за бегачи.
Беседите ще се провеждат два пъти месечно – през седмица и ще следват предварително обявени теми. В зависимост от интереса към темите е възможно да настъпят промени в графика на провеждането им. За актуален график и детайли, можете да следите страницата на Витоша 100, Veloraptor Bike Hub и на клуб Veloraptor във фейсбук.

Отворените тренировки в зала ще са продължителност около 90 минути всяка, като в тях ще бъдат включени елементи за силова издържливост, гъвкавост, баланс и стабилизация. Всяка отделна тренировка ще акцентира върху един от елементите.
За участие в занимания е задължително да сте с чисти спортни обувки и подходящо спортно облекло.

Беседа и тренировка №1:
1-ви март, неделя, от 17:00 ч.
Теми: Трениовъчен план по време и вид активности на състезателя. Велосипед и екипировка за подготвителният период. Принципи на тренировката и възстановяването – на закрито и на открито. Загрявка. Упражнения за гъвкавост, стабилизация и активиране на основни и спомагателни мускули.
Планирана продължителност и ред:
  1. беседа – 90 мин.
  2. тренировка - 90мин.
Възможно е да се включите само в една от частите.

Всички занятия ще се провеждат БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ, но с предварително записване. Записването може да е на телефон:0886110265 или по мейл на: veloraptor.bikehub@abv.bg

Теми за беседите:
Март: Планиране на подготовката за състезанието – планиране на време по седмици/месеци; видове тренировки според интензивност, дължина и вид на терена. Предварителна физическа подготовка – какво да правим в залата или у дома, когато нямаме достатъчно време или времето е неподходящо за каране навън, интензивност. Какъв велосипед и каква екипировка са ни нужни, възможни подобрения.
Април: Определяне на тренировъчни зони. Избор на гуми и компоненти. Подобрения на велосипеда и екипировката. Редуване на тренировки по интензивност, по дължина и вид на терена. Възстановяване – задължителни и препоръчителни елементи.
Май: Предсъстезателна подготовка – колко да почиваме, колко и как да караме, как да се храним. Подготовка на велосипеда. Стратегия за състезанието. Хранене, хидратация. Как да се справяме с технически проблеми по време на каране.  

Design Como
Alpi © 2020