CORDURA

CORDURA

Cordura®DuPont® е високотехнологична материя, създадена от DuPont® за изработката на изделия, подложени на тежка експлоатация и изискващи особена здравина и надеждност.

Продуктите, изработени от Cordura® са високоустойчиви на протриване, протъркване, разкъсване и износване. Животът им е няколко пъти по-дълъг в сравнение и с най-устойчивите полиестери. Само най-добрите текстилни фабрики в света притежават лиценз за изработката на Cordura®. Ултра здрави полиамидни нишки се подлагат предварително на специална термообработка, в следствие на която, става т 10 пъти по здрави от нормални синтетични нишки със същото тегло. Материята е уникална с издръжливостта си при запазено ниско тегло. Заради неоспоримата и доказана дълготрайност, Cordura® е световно призната за най-добрата материя за раници, на които да може да се разчита при всякакви условия и ситуации.

Материята е с олекотена силиконова импрегнация за водоустойчивост и с покритие от Teflon® - защитен горен слой, засилващ здравината на тъканта, предпазващ я от външни влияния и не позволяващ на замърсяванията да попият в нишките. 

Design Como
Alpi © 2019