Меню
Вашата количка

Въже динамик ABSOLUTE TRX 9mm 70m

Въже динамик ABSOLUTE TRX 9mm 70m
Въже динамик ABSOLUTE TRX 9mm 70m
Това динамично въже е предназначено за опитни алпинисти: оптимизирано по отношение на теглото, това е надежден продукт при всякакви обстоятелства. Нищо чудно, че гидовете в Шамони „Chamonix Guides Company“ поставиха живота си и този на своите клиенти в неговите ръце. „Това е еталонното въже за високопланинските водачи на Шамони“, потвърждава Лоран, продуктов мениджър, „защото те оценяват неговата експертна гъвкавост. Можете да се движите напред по ледници или катерачни маршрути и да се качите с него, ако желаете. ABSOLUTE се предлага в хидрофобни и нехидрофобни версии; за катерене по скали е достатъчен модел Anti-Friction, без водоотблъскващо покритие. Знаете ли... какво означава TRX в името на това въже? „Triaxiale – който е специален и напълно ексклузивен начин за изработване на въжето,“ обяснява продуктовият мениджър на въжетата на MILLET. Този производствен процес изисква машини, които могат да оплитат сърцевината, а не само да усукват полиамидните нишки. „Тези вътрешни плитки варират по брой, в зависимост от крайния външен диаметър. Сега знаем, че тези плитки предпазват основните нишки от вътрешно износване. Да, вътрешно – въжето постепенно се износва отвътре, защото алпийското въже е по същество хиляди групирани нишки, по-фини от косата, които са усукани, термично обработени и т.н. ABSOLUTE е типичният усъвършенстван модел.

ХАРАКТЕРИСТИКИ:
  • TRIAXIALE® Long Life Technology - плетена конструкция на ядрото
  • Диаметър 9 мм: тънко, леко, здраво и издръжливо. Ръкавиците са препоръчителни при задържане.
  • ANTI FRICTION ™ - Обработка против приплъзване
  • HYDROPHOBIC® - съгласно стандарта UIAA Water Repelent за алпинизъм (в зависимост от модела)

Цвят: зелен
Тегло: 56 гр. / м
Диаметър: 9 мм
Брой падания: 30 (близначно), 15 (половин), 5 (еденично)
Динамична алонгация: 28% (близначно), 31% (половин), 36 (еденично)
Статична алонгация: 6 % (близначно), 7,5% (половин), 7,5 (еденично)
Сила на удара:  940 daN (близначно), 620 daN (половин), 830 daN (еденично)
Материали: 100 % Полиамид
Сертификати: EN 892, CE0120

Преди поръчка проверете за наличности!TRIAXIALE®

Едно или повече въжета, използвани за оформяне на сплетена сърцевина, осигуряват устойчивост и безопасност в случай на големи удари по дължината на въжето. Намалява вътрешната абразия по въжето, когато се случи падане.


СЪХРАНЕНИЕ И ПОДДРЪЖКА
Към съхранението на въжетата трябва да се отнасяме много отговорно. Трябва да следим въжето да не влиза в контакт с различните видове горива и масла и остри предмети, и по възможност да бъде съхранявано на тъмно, сухо и проветриво място. Да се използва специална торба за въже. Въжетата могат да се перат с хладка вода и мек прах за синтетика. Ако е необходимо, може да се изтърка с мека четка за въже. Сушенето трябва да се направи на сянка и далеч от източници на топлина. Съхранявайте въжето на сухо място! Въжетата периодично се проверяват, като се прекарват през ръцете и се съблюдава за прокъсана защитна оплетка или нарушаване на сърцевината на въжето. При съмнения въжето трябва да се отреже на проблемното място или да се бракува!


 

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате
  • Наличност: В наличност
  • Модел:
394.00 лв
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.
id="comohr1