Меню
Вашата количка

Самохват A&D

Самохват A&D
Самохват A&D
Самохват A&D
Самохват A&D
Самохват A&D
Самохват A&D
Самохват A&D
Самохват A&D
Самохват A&D
Революционен самохват с вградена щихт пластина за спускане по въжето, който може да се използва и за рапел.

Класически самохват, който чрез вградената щихт пластина върху тялото може да се използва и за рапел. Това решава един от проблемите, които често възникват при самохватите, които винаги са били проектирани само за функционално изкачване, но които стават трудни за отключване и пезакачване и които не позволяват движение нагоре и надолу. Достатъчно е да вкарате въжето в отвора на пластината, да поставите карабинер, да облекчите тежестта за момент, за да отворите палеца и да започнете спускането като при нормален десандьор. Използван, също в експедиции, за изкачване по неподвижни въжета, той също може да се превърне в системата за спускане по същите тези въжета. Големият пръстен отдолу позволява свързването му с колана. Ергономична и голяма дръжка е лесна за използване дори с ръкавици. Практичен пръстен на палеца, за да улесни манипулацията и да помогне за отключването.

СПЕЦИФИКАЦИИ:
  • Материали / конструкция / технологии: алуминий
  • Сертификати: CE EN 567, UIAA 126-2, CE EN 12841 - тип B, CE EN 15151-2, UIAA 129-6
  • Размери на въжето - Нагоре: 8,3 – 13 мм.
  • Размери на въжето – Надолу: 7,3 - 13 мм.
  • Тегло: 261 гр. (9,1 oz)


 
КАТЕРАЧНА ЕКИПИРОВКА
СТАНДАРТИ CE - Европейски стандарт за безопасност. Наличието на този щемпел върху екипировката е задължително в днешно време. Означава съответствие с приети стандарти, на които трябва да отговаря съответната част на катерачната екипировката: седалки, каски, въжета, карабинери, съоръжения за осигуряване, примки, клинове и др. Наличието на щемпел на UIAA представлява още по-строго изискване към екипировката. Нормите на международната федерация по катерене и алпинизъм UIAA са разработени от специална постоянно действаща комисия. За да има щемпела на UIAA това означава, че съответното съоръжение или екипировка са преминали специални тестове за сигурност и издръжливост в сертифицирани лаборатории.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате
  • Наличност: В наличност
96.00 лв

Опции

Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.