Меню
Вашата количка

Стръмните върхове

Стръмните върхове
Стръмните върхове

Автор: проф. Георги Атанасов

Тази книга обобщава житейския път на една от най-големите фигури в българския алпинизъм – Георги Атанасов. Тя може да се разглежда и като колективен портрет на цяло поколение български планинари и алпинисти. Поколението, което реализира спортното овладяване на нашите планини и прокарва маршрути по всички най-трудни стени. Прави забележителни дебюти в Кавказ и Алпите. Преодолява една от най-големите психологически и спортно-технически бариери, прекрачвайки магическата граница от 7000 м надморска височина.

Георги Атанасов е едно от главните действащи лица във всички начинания от този период. Много преди да е завършила най-активната част от алпийската му биография, той се посвещава на спортната наука и по този начин има труднооценим принос за създаването на спортно-педагогически кадри, върху които е изградена системата на българския алпинизъм.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате
  • Наличност: В наличност
10.00 лв
Етикети: литература , книги
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.