Меню
Вашата количка

Книги

Алпинистът Алекс Чикон успява да достигне върха на Нанга Парбат през зимата на  2016 година. Това е вторият му опит за изкачване на върха и първи успешен, в който експедиция успява да достигне върха през зимата. В книгата си той разказва за своите мисли, чувства, преживявания и страдания. Споде..
20.00 лв
За някои хора онези няколко секунди, които ще преживеят някъде там в планината, са по-важни от всичко друго в живота. И именно те ще придадат смисъл на същия този живот. Никога не търся смъртта, но нямам нищо против да остана завинаги в планината. Много от моите приятели вече са по високите върхо..
21.00 лв
„Да гледаш смъртта в лицето, да почувстваш гнева и срама от отказването“, според Симоне Моро, само ако изживееш най-лошото, можеш да намериш сили да се изправиш и да започнеш да израстваш. Професионалният алпинист, пилот и мотиватор – Симоне Моро разказва за своите експедиции от перспективата на ..
19.00 лв
Историята помни Ърнест Шакълтън като изследователя, който винаги успява да измъкне своите хора живи дори и от най-екстремните опасности. Способен да мечтае за най-страховитите приключения и да ги организира за рекордно кратко време, Шакълтън може да се изправи лице в лице с най-трудните ситуации ..
20.00 лв
Пътешествие из МЕКСИКО Легендарният автор на пътеписи Пол Теру изминава цялата дължина на границата между САЩ и Мексико, след което се отправя дълбоко из прашните пътища на щатите Чиапас и Оахака, за да разкаже за богатия, многопластов свят, който се крие зад бруталните заглавия в таблоидите. Пол..
22.00 лв
Сборник на текстове на песни разделени на няколко раздела: Туристически и алпийски песни Патриотични и възрожденски песни Стари градски песни Популярни и забавни песни Съставители: Лазарина Козарова Венелин Петров Иван Василев  ..
10.00 лв
„Майката природа ни е дала някои невероятни дарове, но мнозина от нас са ги забравили или просто никога не са се научили да ги използват. Ако ги преоткрием и ги използваме, можем да преобразим динамичното и ежедневното си движение.“ „Изгубеното изкуство на бягането“ е шеметно приключение, което ще ..
20.00 лв
Сборникът от статии е част от поредицата "Средновековните скални обители в България" и трябва да се разглежда като продължение на дългогодишния интерес към средновековните скални манастири в България. В основата на статиите за находището при с.Царевец - Врачанско, Алботинският скален манастир и мана..
16.00 лв
През 70-те години на миналия век Крис Бонингтън и неговият легендарен екип от алпинисти решават да изкачат хималайския осемхилядник Анапурна от южната стена. Това, което катерачите преди тях биха отхвърлили като „грешната“ посока, за Бонингтън се превръща в цел и предизвикателство. Желанието им е да..
19.00 лв
В „Отвъд възможното“ непалският катерач Нирмал „Нимсдай“ Пурджа разказва вдъхновяващата си история, която започва от малко непалско селце и стига до най-високите върхове на Земята. История, изпълнена с адреналин и опасности, яростни лавини и коварни цепнатини, провали и триумф. Преди да поведе ек..
22.00 лв
Средновековните скални обители рядко са били обект на комплексно изследване от група специалисти. Тяхното местоположение и трудна достъпност възпрепятствуват изследователите. Ето защо задълбочените комплексни проучвания на този вид археологически обекти са епизодични. Те са свързани предимно с изсле..
15.00 лв
Книгата „Неверест“ не е само разказ за една дръзка мечта, превърнала се в неповторимо приключение. Тя е вдъхновяваща история за двама смели мъже, които решават да изпитат силите си насред свирепата арена на океана. Експедицията на Максим и Стефан Иванови започва на 14 юни 2020 г. от Португалия, а це..
21.00 лв
Показани от 1 до 12 от 46 (4 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.