Меню
Вашата количка

Книги

„Да гледаш смъртта в лицето, да почувстваш гнева и срама от отказването“, според Симоне Моро, само ако изживееш най-лошото, можеш да намериш сили да се изправиш и да започнеш да израстваш. Професионалният алпинист, пилот и мотиватор – Симоне Моро разказва за своите експедиции от перспективата на ..
19.00 лв
Историята помни Ърнест Шакълтън като изследователя, който винаги успява да измъкне своите хора живи дори и от най-екстремните опасности. Способен да мечтае за най-страховитите приключения и да ги организира за рекордно кратко време, Шакълтън може да се изправи лице в лице с най-трудните ситуации ..
20.00 лв
Пътешествие из МЕКСИКО Легендарният автор на пътеписи Пол Теру изминава цялата дължина на границата между САЩ и Мексико, след което се отправя дълбоко из прашните пътища на щатите Чиапас и Оахака, за да разкаже за богатия, многопластов свят, който се крие зад бруталните заглавия в таблоидите. Пол..
22.00 лв
Сборник на текстове на песни разделени на няколко раздела: Туристически и алпийски песни Патриотични и възрожденски песни Стари градски песни Популярни и забавни песни Съставители: Лазарина Козарова Венелин Петров Иван Василев  ..
10.00 лв
„Майката природа ни е дала някои невероятни дарове, но мнозина от нас са ги забравили или просто никога не са се научили да ги използват. Ако ги преоткрием и ги използваме, можем да преобразим динамичното и ежедневното си движение.“ „Изгубеното изкуство на бягането“ е шеметно приключение, което ще ..
20.00 лв
Сборникът от статии е част от поредицата "Средновековните скални обители в България" и трябва да се разглежда като продължение на дългогодишния интерес към средновековните скални манастири в България. В основата на статиите за находището при с.Царевец - Врачанско, Алботинският скален манастир и мана..
16.00 лв
През 70-те години на миналия век Крис Бонингтън и неговият легендарен екип от алпинисти решават да изкачат хималайския осемхилядник Анапурна от южната стена. Това, което катерачите преди тях биха отхвърлили като „грешната“ посока, за Бонингтън се превръща в цел и предизвикателство. Желанието им е да..
19.00 лв
В „Отвъд възможното“ непалският катерач Нирмал „Нимсдай“ Пурджа разказва вдъхновяващата си история, която започва от малко непалско селце и стига до най-високите върхове на Земята. История, изпълнена с адреналин и опасности, яростни лавини и коварни цепнатини, провали и триумф. Преди да поведе ек..
22.00 лв
Средновековните скални обители рядко са били обект на комплексно изследване от група специалисти. Тяхното местоположение и трудна достъпност възпрепятствуват изследователите. Ето защо задълбочените комплексни проучвания на този вид археологически обекти са епизодични. Те са свързани предимно с изсле..
15.00 лв
Книгата „Неверест“ не е само разказ за една дръзка мечта, превърнала се в неповторимо приключение. Тя е вдъхновяваща история за двама смели мъже, които решават да изпитат силите си насред свирепата арена на океана. Експедицията на Максим и Стефан Иванови започва на 14 юни 2020 г. от Португалия, а це..
21.00 лв
Магическо пътуване в страна от ярки цветове и въздействащи контрасти – Никарагуа. През лятото на 1986 година Салман Рушди заминава на триседмично пътуване до Никарагуа. Изморен от работата си по своя четвърти роман „Сатанински строфи“, той предприема пътешествие до южноамериканската страна, за да..
19.00 лв
„Няма нищо по-замайващо главата от притегателната сила на бездната.“ Жул Верн, „Пътешествие до центъра на Земята“. През 2004 г. двама големи учени-изследователи се опитват да открият „дъното на света“. Американецът Бил Стоун се спуска в огромната, смъртоносна пещера Чеве в южната част на Мексико..
19.00 лв
Показани от 1 до 12 от 51 (5 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.