Меню
Вашата количка

Книги

Сборник на текстове на песни разделени на няколко раздела: Туристически и алпийски песни Патриотични и възрожденски песни Стари градски песни Популярни и забавни песни Съставители: Лазарина Козарова Венелин Петров Иван Василев  ..
10.00 лв
Книгата представлява 176 страници качествено отпечатани и много информативни, въвеждащи ни и навлизащи в дълбочините на проблематиката свързана с тренировката в катеренето. Освен седемте глави в книгата (Характеристика на катеренето като дейност, Основни понятия и принципи на спортната тренировка, О..
15.00 лв
Феликс Баумгартнер "Светът има своя нов герой" сп. Stern На 14 октомври 2012г. целият свят следи със затаен дъх австриеца Феликс Баумгартнер и неговия скок от стратосферата. Човекът, по- бърз от скоростта на звука, за първи път разказва за своите преживявания, останали скрити за камерите: стра..
16.00 лв
Автор: проф. Георги Атанасов Тази книга обобщава житейския път на една от най-големите фигури в българския алпинизъм – Георги Атанасов. Тя може да се разглежда и като колективен портрет на цяло поколение български планинари и алпинисти. Поколението, което реализира спортното овладяване на нашите ..
10.00 лв
Един тесен каньон, една падаща скала, един самотен катерач… Арън Ралстън е опитен планинар. Преживявал е лавини, борил се е с мечка за храната си, предприемал е опасни изкачвания, покорявал е десетки от най-високите върхове на Колорадо. Измъквал се е стотици пъти на косъм от смъртта. Соловите изк..
17.00 лв
„Първото впечатление от Бразилия е нейното смайващо изобилие: всичко е неудържимо – слънцето, светлината, багрите. Тук небесната синева е по-ярка, зеленината е по-плътна и наситена, земята е плодородна и червена и никой художник не може да намери в палитрата си тонове, които да са по-жарки, ослепите..
20.00 лв
Нанга Парбат – там, където Райнхолд Меснер стана такъв, какъвто е. За Меснер Нанга Парбат е много специална планина. Най-високият и връх е първият хималайски осемхилядник, който той изкачва през 1970 г. заедно с брат си Гюнтер. По пътя обратно надолу Гюнтер се изгубва, вероятно затрупан от лави..
20.00 лв
ПЪТЕПИС ЗА ОБИКОЛКАТА НА ДВОЙКА ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ ИЗ МАЛАЙЗИЯ, ТАЙЛАНД, КАМБОДЖА, ВИЕТНАМ, ФИЛИПИНИТЕ, ИНДОНЕЗИЯ, СИНГАПУР И МИАНМАР. В продължение на няколко месеца Цвета и Станислав с раница на гръб се катерят по планини и се спускат в пещери, надничат в гърлата на вулкании в скритите гънки на ге..
20.00 лв
Автор: Колин Таброн Превод: © Маргарит Дамянов Издадена на: 142х210 През 80-те Колин Таброн пише бестселър за пътуванията си из Съветския съюз. В края на 90те, след падането на комунизма той решава да посети Сибир – този път с камион, автобус и лодка. Резултатът от това пътуване е тоз..
16.00 лв
Валтер Бонати и Райнхолд Меснер се срещат за пръв път през 2004 г., но житейските им пътеки се пресичат много преди това. Като момче Меснер се възхищава на Бонати, а през 1971 г. открива, че той му е посветил книгата си „Великите дни“, в която го обявява за свой ученик и последовател. Двамата велики..
25.00 лв
Книгата представлява естествен експеримент за представянето на отделните маршрути и обекти с помощта на съвременните „смарт технологии“, съчетани с класическите методи и организация за ориентиране в планината. За първи път се извършва опит за категоризация на техническата сложност на маршрутите за п..
28.00 лв
Да открием Гоби „Да открием Гоби“ описва удивителната среща на Дион Ленард, опитен ултрамаратонец, с едно бездомно кученце по време на 250-километровото състезание през пустинята Гоби в Китай. Макар и дребничко, симпатичното животинче – по-късно наречено Гоби – има огромно сърце. Гоби тича редом ..
20.00 лв
Показани от 1 до 12 от 64 (6 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.