Меню
Вашата количка

Клемата и Френда

Клемата и Френда
Клемата и Френда
Клемата и Френда
ТОП
Клемата и Френда
Клемата и Френда
Клемата и Френда
Клемата и Френда

Весели катерачни истории.

Какво да направя за тебе, дете мое? - попитал Господ. 

Искам да има повече добри катерачи и много нови маршрути. И никой да не пипа старите. Искам клиновете да са здрави и туровете да са чисти. Искам през дългите дни и уханните нощи на лятото да съм винаги на Враца. Искам да се катеря по-добре и когато се кача на Централна стена, да е точно по залез и слънцето да е като разтопено злато. И точно в този момент над мен да прелети едно синигерче и да изчурулика, и на върха да ме чака една бира, и тя да е ледено студена – каза Джейн.

Историята ...

Случи се в начало на века, в нетолкова далечната 2002 година. Идеята възникна един ден, докато се возех в една кола. Колата се движеше по една магистрала, а тя от своя страна се намираше в Италия. И точно тогава тя се загнезди в главата ми и се мъти там следващите няколко седмици. Накрая яйцето се счупи и на бял свят се появиха те – първите 4 разказчета.  И героите и случките са взаимствани от действителността, като тук-там има приказен елемент. Въпреки това те не са преразкази, нито  проза. Аз също се затруднявам да кажа какво точно са. Може би са малко кратки или пък странни, но съм искала да бъдат нещо като приказки за алпинисти. Дано да ви харесат, понеже те заслужават да бъдат харесани.

Издателство: Кибеа

Карикатури: Доньо Донев

Предговор: Ясен Антов

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате
  • Наличност: В наличност
10.00 лв
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.