Меню
Вашата количка

Карабинери / Примки

Карабинерите са основна част от осигурителната система при всички дейности свързани с алпинизъм, катерене, рапели или въжен достъп.

До 1910 катерачите са експериментирали с метални скоби в цяла Германия и Австрия. Ханс Фиехтъл (Hans Fiechtl) разработва клин без халка с малък отвор, подходящ за закачане. Ханс Дюлфер (Hans Dülfer) измисля ранна техника за осигуряване с два карабинера.

През 1912 г. Дюлфер и Вернер Шааршмид правят първото изкаване по Източната стена на Флашбанк от VI категория. Тяхното изкачване "отбелязва началото на модерната епоха в катеренето". "За първи път тенденции в техниките като междинна осигуровка с клинове и карабинери и опъване на парапети са приложени в алпийското изкачване на големи стени."

1935 г. Шустер (Schuster) произвежда първия заключващ се карабинер. Три години по-късно, френския катерач Пиер Ален (Pier Allain) създава първия алуминиев карабинер. Днес най-леките карабинери тежат само двадесет и три грама. Преди повече от век обаче, катерачите са се отправяли към високите скални стени просто с конопено въже, шепа връзки и увереност в собствените сили и умения.

Внимание! Всеки карабинер или друг метален елемент от екипировката, който е бил изпускат от високо, трябва да бъде подменен. При ударът в него се получават невидими микропукнатини, които могат да предизвикат счупването му при следващо натоварване.

Марка: GRIVEL
STEALTH e карабинер с крива (bent) ключалка, голям отвор, прав нос и специална Stealth форма. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Карабинера STEALTH е специално проектиран за спортно катерене и разполага с голям отвор и  прав нос, за да се осигури лесно и бързо заключване. Ергономична форма за лесна манип..
32.00 лв
Марка: SINGING ROCK
Наличието на необходимото оборудване е предпоставка за ефективна работа. При работа на височина, нашият патентован с голям обем инвентарен карабинер за работни сбруи се грижи за това. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Патентована система за закрепване PRESS CLICK позволява бързо монтиране/демонтиране на колана..
20.00 лв
Марка: KONG
Малък алуминиев асиметричен карабинер. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Може да се използва като поддръжка за аксесоари или ключодържател. Keylock система за заключване Висококачествен продукт, произведен в Италия! Внимание! Не е подходящ за катерене и осигуряване! Цвят: камуфлаж, варио (в зависим..
9.00 лв
Марка: KONG
GUIDE е лек алуминиев карабинер  с голяма якост, винтова муфа и Keylock система. D формата пренася по-голямата част от натоварването върху главната ос на карабинера, която е най-устойчива. Асиметричната форма е идеална и за системи за осигуряване. Винтовата муфа позволява сигурно затваряне на к..
16.00 лв
Марка: KONG
Примката TRAPPER ANNIVERSARY отбелязва 40 годишнината от създаването на Конг (1977-2017). Произведена в 5 ярки цвята, които не само напомнят поп стила от онези години, но също така правят наистина лесно осигуряването, след като бъдат поставени на маршрут. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Оборудвана с два кар..
152.00 лв
Марка: KONG
Примката TRAPPER LARIO EDITION състояща се от експрес с променлива широчина и два карабинера е предназначена за спортно катерене. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Състоящ се от два карабинера Trapper straight, които са особено ценени заради лесното им боравене и стандартния размер, който е здрав, но не п..
30.00 лв
Марка: KONG
Примката TRAPPER LARIO EDITION състояща се от експрес с променлива широчина и два карабинера е предназначена за спортно катерене. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Състоящ се от два карабинера Trapper straight, които са особено ценени заради лесното им боравене и стандартния размер, който е здрав, но не п..
30.00 лв
Марка: KONG
Компактен и лек карабинер, с висока якост на опън и винтова муфа.  ХАРАКТЕРИСТИКИ: Формата му позволява по-лесно боравене от хора с малки ръце, като жени или деца. Лесно отваряне и боравене благодарение на извитата D-образна форма Keylock система Висококачествен продукт, изцяло раз..
16.00 лв
Марка: KONG
Карабинера LARGE MULTIUSE е от лека сплав с права ключалка и широк отвор, предназначен за широк набор от дейности. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Специалната D форма предотвратява въртенето на карабинера и позволява разпределяне на натоварването по голямата ос. Оборудван със система Keylock, която предотв..
22.00 лв
Карабинер MINI D, 600 kg  Камуфлаж
Ново -25 %
Марка: KONG
Малък алуминиев карабинер ХАРАКТЕРИСТИКИ: Може да се използва като поддръжка за аксесоари или ключодържател. Keylock система за заключване Тестван индивидуално Внимание! Не е подходящ за катерене и осигуряване! Цвят: варио (в зависимост от наличностите) Тегло: 26 гр. Материал: а..
9.00 лв 12.00 лв
Марка: KONG Модел: автоматично затваряне
Алуминиев карабинер с автоматична двуактова муфа и Keylock система. Специалната му форма позволява голям отвор (по-малко от 26 мм.) и отличен захват. Втулката Twist Lock го прави подходящ за професионална употреба. Обикновено се използва на ремъци за издърпване и позициониране. ХАРАКТЕРИСТИКИ: ..
35.00 лв
Марка: KONG Модел: автоматично затваряне
FERRATA EXPRESS е алуминиев карабинер с автоматична муфа и Keylock система. Най-класическият карабинер за виа ферата и въжени градини. Специалната му форма позволява голям отвор и добър захват. Експресна муфа: за да отворите карабинера, трябва да дръпнете муфата и след това да дръпнете затвора (ключ..
21.00 лв
Показани от 1 до 12 от 87 (8 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.