Меню
Вашата количка

Карабинери / Примки

Карабинерите са основна част от осигурителната система при всички дейности свързани с алпинизъм, катерене, рапели или въжен достъп.

До 1910 катерачите са експериментирали с метални скоби в цяла Германия и Австрия. Ханс Фиехтъл (Hans Fiechtl) разработва клин без халка с малък отвор, подходящ за закачане. Ханс Дюлфер (Hans Dülfer) измисля ранна техника за осигуряване с два карабинера.

През 1912 г. Дюлфер и Вернер Шааршмид правят първото изкаване по Източната стена на Флашбанк от VI категория. Тяхното изкачване "отбелязва началото на модерната епоха в катеренето". "За първи път тенденции в техниките като междинна осигуровка с клинове и карабинери и опъване на парапети са приложени в алпийското изкачване на големи стени."

1935 г. Шустер (Schuster) произвежда първия заключващ се карабинер. Три години по-късно, френския катерач Пиер Ален (Pier Allain) създава първия алуминиев карабинер. Днес най-леките карабинери тежат само двадесет и три грама. Преди повече от век обаче, катерачите са се отправяли към високите скални стени просто с конопено въже, шепа връзки и увереност в собствените сили и умения.

Внимание! Всеки карабинер или друг метален елемент от екипировката, който е бил изпускат от високо, трябва да бъде подменен. При ударът в него се получават невидими микропукнатини, които могат да предизвикат счупването му при следващо натоварване.

Марка: PETZL
CARITOOL EVO е карабинер за инвентар, който позволява откачане и закачане на инвентара само с една ръка. Универсален, практичен държач при алпинизъм, ледено катерене или многостепенно катерене. Ледена ръка или чук също могат да бъдат закачени/откачени лесно. Съвместим с всички видове ..
27.00 лв
Марка: KONG
Карабинер от въглеродна стомана с права ключалка. ХАРАКТЕРИСТИКИ: X-Large е проектиран да предлага широк отвор на карабинера и висока якост на опън. Специалната D форма предотвратява въртенето на карабинера и позволява разпределяне на натоварването по главната ос. Оборудван с Keylock сист..
24.00 лв
Марка: PETZL
VULCAN e здрав стоманен карабинер, предназначен за работа в трудни условия. Асиметричната форма и големият отвор го правят подходящ за организиране на различни закрепвания. Карабинерът VULCAN се предлага с две системи на заключване: система с автоматична муфа TRIACT-LOCK и система с ръчно завиваща с..
54.00 лв
Марка: SINGING ROCK
Комплект от 3 броя от най-малкия и лек карабинер с муфа на Singing Rock. Идеален за осигуряване и позициониране. Този универсален карабинер е проектиран да се използва еднакво както за спортно, така и за традиционно катерене. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Конструкцията от горещо кована сплав с форма I-лъч ..
49.00 лв
Марка: GRIVEL
STEALTH e карабинер с права ключалка, голям отвор, прав нос и специална Stealth форма. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Карабинера STEALTH е специално проектиран за спортно катерене и разполага с голям отвор и  прав нос, за да се осигури лесно и бързо заключване. Ергономична форма за лесна манипулация ..
28.00 лв
Марка: SINGING ROCK
RING SLING е отлично вързващ се прусек със зашит пръстен с диаметър 28 мм за създаване на точка за закрепване. ХАРАКТЕРИСТИКИ: RING SLING е подходящ за използване като текстилно блокиращо устройство в различни ситуации, главно при арбористи  и спасителни операции Възможност за използва..
36.00 лв
Марка: SINGING ROCK Модел: автоматично затваряне
Горещо кован овален карабинер от лек сплав с подвижен неръждаем щифт, за позициониране на лента и рингове.  ХАРАКТЕРИСТИКИ: Триактова муфа Прорези на муфата за лесно манипулиране Щифта се сваля лесно с шестостенен ключ №. 2 Заключване Keylock система с гладък "нос", за ле..
31.00 лв
Марка: KONG
Примката TRAPPER ANNIVERSARY отбелязва 40 годишнината от създаването на Конг (1977-2017). Произведена в 5 ярки цвята, които не само напомнят поп стила от онези години, но също така правят наистина лесно осигуряването, след като бъдат поставени на маршрут. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Оборудвана с два кар..
38.00 лв
Марка: KONG Модел: автоматично затваряне
Алуминиев карабинер NAPIK с двуактова автоматична муфа и система Keylock от KONG.  Класическата широка форма на круша го прави подходящ за осигуряване с възел „стреме“. Може да се използва с всички системи за закотвяне и закрепване. Автоматичното затваряне го прави подходящ за професионална упо..
23.00 лв
Марка: KONG Модел: автоматично затваряне
Алуминиев карабинер с двойна система за сигурност и високоефективен индикатор за въртене и претоварване, който се активира при натоварване с товар между 200 и 300 кг.. За да отворите карабинера натиснете задната част на заключващия механизъм с длан при захват, докато дърпате затвора с пръсти. ХАР..
66.00 лв
Марка: GRIVEL
Компактен и лек карабинер със система Captive и ключалка "кламер". ХАРАКТЕРИСТИКИ: Този карабинер е много лек и е подходящ за дълги маршрути и взискателни подходи, където теглото е от значение. Класическа форма с кламер и Captive система за фиксиране: вътрешният кламер разделя пространствот..
20.00 лв
Марка: GRIVEL
Компактен и лек HMS карабинер със система Twin Gate (двойна ключалка кламер) ХАРАКТЕРИСТИКИ: Свръхлекото тяло на карабинера Plume е комбинирано с HMS форма, за да улесни използването с въжета. Това е идеалният карабинер за алпинист, който държи на тегло. Системата Twin-Gate е по-безопасна..
24.00 лв
Показани от 1 до 12 от 76 (7 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.