Меню
Вашата количка

Импрегниращ спрей за набук и велур

Импрегниращ спрей за набук и велур
Импрегниращ спрей за набук и велур
Високоефективен хидроизолатор, предназначен да поддържа текстурата и дишането на обувките от набук и велур. Лесен за нанасяне на ръка, незапалим и без PFC.

ОБЕМ: 125 мл.

ХАРАКТЕРИСТИКИ:
  • Лесен за използване хидроизолация с гъба и спрей за всички обувки от набук и велур.
  • Добавя водоотблъскване, съживява дишането и поддържа текстурата на обувките ви.
  • Подобрява производителността на вашите обувки, като поддържа краката ви по-топли и по-сухи.
  • Препоръчва се за Gore-Tex® и eVent®, Sympatex® и всички други водоустойчиви обувки от набук и велур.

Защо дишането зависи от водоотблъскването...
Дишащите водоустойчиви обувки най-вероятно ще се изпотят и намокрят отвътре, когато се използват във влажни или мокри условия. Ако външният набук или велур абсорбира вода, дишането на обувките ще бъде намалено. Следователно трайното водоотблъскване (DWR) на вашите обувки трябва да се поддържа, за да се осигури комфорт. В крайна сметка ще се износи и ще трябва да бъде подновено с Nikwax Nubuck & Suede Proof™.

Водоустойчивите обувки трябва да са дишащи...
Когато сте активни и носите обувки, чорапите ви изтеглят влагата от краката ви, поддържайки ги сухи. Въпреки това, ако обувките ви абсорбират вода и се „намокрят“, дишането им ще бъде намалено. Влажните пари няма да могат да излязат през материала, така че краката ви ще се чувстват лепкави и мокри. Nikwax Nubuck & Suede Proof™ добавя трайно водоотблъскване (DWR), което предотвратява абсорбирането на вода, като същевременно поддържа дишане, поддържайки краката ви сухи и удобни.

Използвайте Nikwax Nubuck & Suede Proof™, когато обувките ви попиват водата...
Обувката ви може да попива вода, само защото е мръсна. Първо, опитайте да го почистите с чиста вода или Nikwax Footwear Cleaning Gel™ и ако са сравнително нови или наскоро е повторно импрегнант, трайното водоотблъскване (DWR) ще бъде съживено само от почистването. Но след като обувките са били старателно носени, ще трябва да добавите DWR, като използвате Nikwax Nubuck & Suede Proof™, след като първо почистите с чиста вода или  Nikwax Footwear Cleaning Gel™.

Правилното почистване може да бъде толкова важно, колкото и хидроизолацията...
Използването на правилния почистващ продукт е също толкова важно, колкото и използването на правилния хидроизолационен продукт. Конвенционалните препарати оставят след себе си тънък водопоглъщащ филм върху материалите, който маскира тяхната трайна водоотблъскваща (DWR). Затова винаги почиствайте водоустойчивите си обувки с чиста вода или Nikwax Footwear Cleaning Gel™. Не забравяйте, че самата мръсотия работи срещу DWR, така че редовното почистване ще подобри производителността.

Как Nikwax Nubuck & Suede Proof™ защитава...
Nikwax Nubuck & Suede Proof™ е лесен и бърз за нанасяне; напръскайте върху мокри обувки. Nikwax Nubuck & Suede Proof™ осигурява изключително дълготрайна водоотблъскваща устойчивост (DWR), която се развива при сушене на въздух. Оставя гъвкава водоотблъскваща обработка върху отделните влакна от набук и велур. Това позволява на влагата да преминава през тях, поддържайки дишането и краката ви сухи. Nikwax Nubuck & Suede Proof™ е специално проектиран и оптимизиран за комбинирани обувки от набук и велур и ще поддържа текстурата на материалите.

Използване на Nikwax Nubuck & Suede Proof™ нанесете на ръка:
  • Почистете замърсяванията с влажна кърпа и почистете с помощта на чиста вода или Nikwax Footwear Cleaning Gel™.
  • Разклатете добре преди употреба. Защитете работната повърхност.
  • Нанесете обилно върху мокри обувки; напръскайте от разстояние 5 см или нанесете с апликатор гъба в зависимост от опаковката.
  • Внимателно отстранете излишните капки или стичания и оставете да изсъхнат естествено.
  • Забележка: Светлият/цветен набук или велур може да потъмнее след третиране. Първо тествайте на скрита зона.
Винаги оставяйте обувките да изсъхнат естествено при стайна температура!
Може да поставите хартия в пръстите на краката, за да абсорбира излишната влага, тя трябва да се сменя, когато е мокра.
ВАЖНО: Дръжте обувките далеч от печки и радиатори, твърде бързото сушене може да напука кожата и да причини отлепване на залепените подметки!

 

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате
  • Наличност: В наличност
17.00 лв
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.