Меню
Вашата количка

Осигуряващи съоръжения

Голямо разнообразие от протриващите съоръжения (осмица, пластина, реверсо, гри-гри) за осигуряване и спускане на рапел на фирмите SINGING ROCK, KONG и GRIVEL.

Протриващите съоръжения за осигуряване и спускане имат функцията да създават триене на въжето, което преминава през тях, като по този начин го забавят. Силата на задържане се дава в килонютони или килограми. Минималните стойности са за тънки и меки въжета, максималните- за дебели и твърди. Съществуват четири основни типа протриващи съоръжения: осмица (80 - 200 кг); тръбовидна пластина (200 - 400 кг); пластина (150 - 400 кг) и григри (200 - 350 кг).

Марка: KONG
LOTOR е многопосочен отваряем пръстен (ринг), подходящ за полупостоянно свързване на оборудване. Осигурява оптимално разпределение на натоварването във всяка позиция. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Равномерно натоварване от 22 kN във всички посоки, тествано е съгласно UIAA 130 (Устройство за разпределя..
57.00 лв
Марка: MILO
Универсална сгъваема подложка ( crash pad ) за боулдъри, лесна за носене, която ще ви помогне да избегнете наранявания в случай на неочаквани падания в скалите. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Тази гъвкава подложка може да бъде закопчана по дългата страна Може да се носи чрез две регулируеми през..
279.00 лв
Марка: PETZL
Единичен регулируем ремък за катерене и алпинизъм. Предназначен за катерене и алпинизъм, CONNECT ADJUST е единичен ремък с регулируем край, подходящ за закачане към осигурителните точки на площадките. Регулируемият край позволява адаптиране на необходимата дължина. Благодарение на ергономичната..
88.00 лв
Марка: KONG
GRANIT BELAY ANCHOR POINT е анкерен комплект, снабден с две планки с диаметър 10 мм. Можете да свържете халките към карабинер или конектор, директно или индиректно прикрепен към въже за катерене. Тази точка за закрепване е полезна за създаване на точки за почивка с двойно закрепване в скалната стена..
75.00 лв
Марка: SINGING ROCK
Верига за рапелна станция за катерачни зали или скали. ХАРАКТЕРИСТИКИ: 2 планки (за болт Ø 12 мм) 2 вериги 1 халка (ринг) Тегло: 580 гр. (20,46 oz) Материал: поцинкована стомана Минимална якост на една верига: 25 kN Дължина на веригата: 17.5 см. Вътрешен диаметър на халката: 5 см..
25.00 лв
Марка: GRIVEL
Универсално многофункционално осигурително устройство комбинирано с разпределителна пластина. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Многофункционална осигурителна пластина, използвана за разпределяне, спускане и осигуряване. Shuttle е идеален инструмент за осигуряване на две въжета, идеален за изграждане на сист..
26.00 лв
Марка: KONG
Алуминиева макара с алуминиева фиксирана ролка и мобилни странични плочи. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Устройство, което удължава живота на въжето при правилно позициониране. Идеална за изкуствени стени в спортни зали или приключенски паркове. За използване със статични и динамични въжета За използв..
60.00 лв
Марка: KONG
TOTEM е протриваща пластина с модулен плъзгащ ефект, позволява преминаването на свързващи възли. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Лека, компактна, лесна за фиксиране и лесна за използване, TOTEM е най-доброто решение за дълго рапелиране. Подходяща за спасителни дейности. Карабинерите не са включени. ..
236.00 лв
Марка: KONG
Иновативна мобилна точка за закрепване от линията FROG. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Конектора Soleymieux (Frog Bolt) е отлична алтернатива на традиционните анкерни точки, тъй като позволява да се намали визуалното въздействие на точката на закрепване, много полезно решение, особено при работа върху ..
15.00 лв
Марка: KONG
HYDROBOT е специален инструмент, замислен за модерен каньонинг. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Може да се използва както с едно, така и с две въжета и позволява варианти за лесно спиране под натоварване. В сравнение с други модели, Hydrobot помага за предотвратяване на случайни загуби, избягва усукване на..
36.00 лв
Марка: KONG
Двоен самохват, създаден специално за арбористи с фосфорисцираща дръжка. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Снабден със система за безопасност, която избягва случайно излизане от въжето и проникване на клони в назъбената гърбица. Работи с въжета от 8 до 13 мм. Карабинера не е включен в комплекта! Високока..
195.00 лв
Марка: KONG
Революционен водещ самохват с изключително малки размери (само 125 гр.) и ергономична форма. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Малкият му размер позволява на ръката на потребителя да държи удобно устройството, близо до въжето по същия начин, по който бихте хванали директно въжето. Предлага се в дясна и лява ..
0.00 лв
Показани от 1 до 12 от 53 (5 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.