Меню
Вашата количка

Осигуряващи съоръжения

Голямо разнообразие от протриващите съоръжения (осмица, пластина, реверсо, гри-гри) за осигуряване и спускане на рапел на фирмите SINGING ROCK, KONG и GRIVEL.

Протриващите съоръжения за осигуряване и спускане имат функцията да създават триене на въжето, което преминава през тях, като по този начин го забавят. Силата на задържане се дава в килонютони или килограми. Минималните стойности са за тънки и меки въжета, максималните- за дебели и твърди. Съществуват четири основни типа протриващи съоръжения: осмица (80 - 200 кг); тръбовидна пластина (200 - 400 кг); пластина (150 - 400 кг) и григри (200 - 350 кг).

Марка: PETZL
Спортно осигурително устройство с блокиране, контролирано с ръка. Не се препоръчва за работно съоръжение. Предназначено за осигуряващи с опит, GRIGRI е осигурително устройство с блокиране, контролирано с ръка, предназначено за осигуряване при катерене в зала и на скали. Компактно и леко, това уст..
176.00 лв
Марка: PETZL
Спортно устройство за осигуряване с блокираща функция и функция анти паника. Не се препоръчва за работно съоръжение. GRIGRI + е средство за осигуряване с блокираща функция, предназначено за всякакви катерачи и катерене на скали или в зала. Може да се използва с всички единични въжета (оптима..
235.00 лв
Марка: KONG
HYDROBOT е специален инструмент, замислен за модерен каньонинг. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Може да се използва както с едно, така и с две въжета и позволява варианти за лесно спиране под натоварване. В сравнение с други модели, Hydrobot помага за предотвратяване на случайни загуби, избягва усукване на..
36.00 лв
Марка: KONG
Десандьорът ROBOT е многофункционално устройство, за различни нужди във вашето катерене като изкачване, спасяване, спускане. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Няма риск от загуба на „Робота“, тъй като е възможно да го свържете и изключите от въжето, без да се налага да го отделяте от седалката. Той може да р..
24.00 лв
Марка: FERRINO
Трислоен отваряем креш пад (crash pad) от FERRINO. Два от слоевете пяна с висока плътност обхващат един слой пяна с отворени клетки. ХАРАКТЕРИСТИКИ: 3 слоен сандвич-панел Цип позволява съединение на панелите дори на късата страна (Размери: 200 x 65 x 12,5 см) Свалящи се презрамки, ко..
324.00 лв
Марка: PETZL
Мултифункционална сгъваема кука Куката MULTIHOOK е предназначена за катерене по лед и дава възможност за поставяне на въженце в леда (Абалаков възел), за да се направи осигуровка. Острието е назъбено, за да може да се режат лесно въжета и прусеци. Може да се използва и за почистване на цевите от ..
63.00 лв
Марка: GRIVEL
Scream е свръхлека и компактна многофункционална пластина, специално направена за малки въжета (5-8 mm). Пластината Scream е протриващ осигурител направена за рапел с тънки въжета. Засега това е единственото устройство, за въжета с малък диаметър. Тя има два отвора, единият за закрепване и другия..
42.00 лв
Марка: GRIVEL
Magic Ring е иновативното решение за свръхлек и малък Прусик без карабинер. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Удовлетворявайки необходимостта от опростяване на алпинистката екипировка, този специален пръстен е направен с 6-мм арамидно въже (с двойна обвивка за допълнителна издръжливост) и кован алуминиев щифт...
59.00 лв
Марка: PETZL
За вашите каньонинг изживявания! Десандьор за каньонинг. Проектиран за групова употреба или обучение, PIRANA CLUB е регулируем (променлива степен на триене) фрикционен десандьор за каньонинг. Има три опции за монтиране на въжета и ви позволява да адаптирате степента на триене, преди да започнете ..
53.00 лв
Марка: SINGING ROCK
Устройство за закрепване и разпределяне на усилието в няколко точки ХАРАКТЕРИСТИКИ: Помага да се организират карабинерите в позиция на котвата Осигурява ефективно разпределение на силата в различни посоки на натоварване Заоблените отвори позволяват директно закрепване на въжета към пласти..
44.00 лв
Марка: SINGING ROCK
Устройство за закрепване и разпределяне на усилието в няколко точки ХАРАКТЕРИСТИКИ: Помага да се организират карабинерите в позиция на котвата Осигурява ефективно разпределение на силата в различни посоки на натоварване Заоблените отвори позволяват директно закрепване на въжета към пласти..
82.00 лв
Марка: GRIVEL
Малко и компактно устройство за осигуряване и рапел за едно въже. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Master Mono е създаден за осигуряване и спускане по едно въже. Това е универсален, динамичен и надежден инструмент за намаляване на силата, предавана от анкерите. Тялото му е проектирано с поредица от дупки ..
32.00 лв
Показани от 1 до 12 от 54 (5 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.