Меню
Вашата количка

Карабинери / Примки

Карабинерите са основна част от осигурителната система при всички дейности свързани с алпинизъм, катерене, рапели или въжен достъп.

До 1910 катерачите са експериментирали с метални скоби в цяла Германия и Австрия. Ханс Фиехтъл (Hans Fiechtl) разработва клин без халка с малък отвор, подходящ за закачане. Ханс Дюлфер (Hans Dülfer) измисля ранна техника за осигуряване с два карабинера.

През 1912 г. Дюлфер и Вернер Шааршмид правят първото изкаване по Източната стена на Флашбанк от VI категория. Тяхното изкачване "отбелязва началото на модерната епоха в катеренето". "За първи път тенденции в техниките като междинна осигуровка с клинове и карабинери и опъване на парапети са приложени в алпийското изкачване на големи стени."

1935 г. Шустер (Schuster) произвежда първия заключващ се карабинер. Три години по-късно, френския катерач Пиер Ален (Pier Allain) създава първия алуминиев карабинер. Днес най-леките карабинери тежат само двадесет и три грама. Преди повече от век обаче, катерачите са се отправяли към високите скални стени просто с конопено въже, шепа връзки и увереност в собствените сили и умения.

Внимание! Всеки карабинер или друг метален елемент от екипировката, който е бил изпускат от високо, трябва да бъде подменен. При ударът в него се получават невидими микропукнатини, които могат да предизвикат счупването му при следващо натоварване.

Марка: SINGING ROCK
Нашият най-малък и супер лек карабинер. Този универсален карабинер е проектиран да се използва еднакво както за спортно, така и за традиционно катерене. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Идеален за осигуровки при традиционни и алпийски изкачвания. Ергономична форма Голям радиус намалява износването на въже..
15.00 лв
Марка: SINGING ROCK
Нашият най-малък и супер лек карабинер. Този универсален карабинер е проектиран да се използва еднакво както за спортно, така и за традиционно катерене. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Идеален за осигуровки при традиционни и алпийски изкачвания. Ергономична форма Голям радиус намалява износването на въже..
15.00 лв
Марка: PETZL
FREINO е карабинер с автоматична двуактова муфа (Twist – Lock) с допълнително ухо за увеличаване спирачното действие на десандьорите. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Карабинер с муфа с допълнително ухо за увеличаване спирачното действие на десандьорите Допълнителното ухо помага за по-добро контролиране ско..
78.00 лв
Марка: KONG
Aлуминиев карабинер с муфа Heavy Duty Alu с най-висока якост в обхвата на алуминиевите карабинери от нашето производство, 36 kN на главна ос! ХАРАКТЕРИСТИКИ: D формата предотвратява въртенето на карабинера и позволява разпределение на по-голямата част от товара по основната ос. Винтовата му..
30.00 лв
Марка: PETZL
OMNI е полукръгъл карабинер с винтова муфа. • Използва се при всички сбруи с конструкция, изискваща обединяване на две точки на окачване (например сбруя NEWTON). • Конструкцията му позволява натоварване в трите посоки. • Система SCREW-LOCK - на ръчно блокиране чрез завиване на муфа: -   &..
49.00 лв
Марка: SINGING ROCK
Инвентарен пластмасов карабинер за ледени и скални клинове, и инвентар за промишлена употреба. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Лесно затваряне и отваряне Формата и отвора позволява преразпределение на инвентара, като може да се използва инвентар в долната част на карабинера Гумената част фиксира карабине..
8.00 лв
Марка: KONG
Многофункционален алуминиев карабинер. Контактните повърхности са по - широки, за да се намали износването и да се подобри преминаването на въжето. ХАРАКТЕРИСТИКИ: D формата прехвърля по - голямата част от натоварването върху главната ос на карабина, която е най - устойчивата. Асиметричната..
18.00 лв 19.00 лв
Марка: DMM Модел: с автоматична муфа
Карабинера Ultra D с триактова автоматична муфа е подобен по размер на Ultra O, но с още по-голяма здравина поради конфигурацията на гърба. Изразената D-образна форма средоточава натоварването по главната ос на карабинера, за да увеличи якостта. Идеален за използване в края на въжета, както и з..
54.00 лв
Марка: KONG
Карабинер от лека сплав с винтова муфа. ХАРАКТЕРИСТИКИ: X-Large е проектиран да предлага широк отвор и висока якост на опън. Специфичната D форма предотвратява въртенето на карабинера и позволява да се разпредели натоварването по главната ос. Размера и формата на карабинера го прави съвме..
25.00 лв 28.00 лв
Марка: DMM Модел: с автоматична муфа
ZODIAC е много здрав D карабинер с якост по основна ос от 32 kN, който е идеален за спасителни товари и тежкотоварен такелаж. Патентован дизайн с Keylock система на заключване, използва и най-здравия профил, за да даде много якост при отворена ключалка и якост на страничната повърхност. Препоръчва с..
54.00 лв
Марка: SINGING ROCK Модел: с муфа
Универсален, лек и компактен HMS карабинер, проектиран специално за премахване на опасностите от кръстосано натоварване. Подходящ за осигуряване, рапел и позициониране.  ХАРАКТЕРИСТИКИ: Фиксираща телена ключалка, поддържа карабина в правилната му ориентация Муфата предпазва от случайно..
22.00 лв
Марка: SINGING ROCK Модел: с муфа
Овален карабинер, предназначен да се използва със самохвати, ролки, десандьори и т.н. Неговата почти овална форма прави карабинера лесно да се обръща в рингове или точки за закрепване. ХАРАКТЕРИСТИКИ: Заключване с муфа Keylock система Уникален производствен номер    ..
17.00 лв
Показани от 1 до 12 от 84 (7 страници)
Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.