С честването на 150 годишнината си, Ferrino откри революционен проект концентриран върху перфектния избор на палатка.

Благодарение на този проект, сега всеки персонално може да избере отделните елементи, от които да бъде съставена палатката.

Какво ли биха казали пионерите в областта през 1870 г., когато Ferrino бе създадено, за предлагането на персонализирани палатки, разчитайки на същия професионализъм? Най вероятно биха си помислили, че е недостижима мечта.

До сега никоя компания не е осъществявала проект, като този, нето е последвала примера на Ferrino. Да предложи на потребителя вариации от всяка част, която притежава палатката, за да удовлетвори нуждите на всеки.

За да създадете своята палатка, първо трябва да изберете колко местна да бъде и какви да са рейките. След това избирате външния и вътрешния слой, колчетата и аксесоарите към нея. Накрая имате възможност да персонализирате външния слой с различни графики, които да направят вашата палатка още по-уникална.

Дори потребител с малък опит би успял да съчетае елементите, особено при наличието на индикатор, който показва цената, теглото на избрания плат и неговите характеристики, свързани с устойчивостта на дъжд и вятър.

Друг интересен аспект на този проект е възможността за бъдещи модификации. Например потребителят иска повече лекота, за да пренася палатката с колело или иска по-висок воден стълб за зимни условия.

„Персонализираната палатка“ ви дава възможност да използвате един продукт за всеки сезон във всякакви условия за оптимална цена с тенденция за намаляване на отпадъците, т.е. по-малко елементи, от които нямате нужда.

Нещото, което отразява стойността на политиката на Ferrino е това, да предлага продукти, които остават във времето. Тази система за модификация на палатки позволява на потребителя да създаде няколко продукти в един, като по този начин пази околната среда.